Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги имам нужда от помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги имам нужда от помощ

Днес колата ми направи много странен проблем. Колата е АР 156, 1,9 JTD 105 коня, 2000 година. Пътувах от Бургас до Стара Загора. По време на пътя нямах никакви проблеми. След пристигането в Ст. Загора, престоя около 30 минути, и след това отказа да запали. дадох на контакт, изчаках да изгаснат част от индикациите, и завъртях за да запаля. не последва нищо. Изключих и отново завъртях - отново нищо. на третото завъртане, колата запали. Прибрах се в Бургас, и след престой от около 1 час, отново същия проблем, въртях ключа около 5-6 пъти за да запали. след това след престой от около 5 минути отново същия проблен, но въртях три-четири пъти.Закарах я на тест в сервиз "Бош" в Комлука, и там ми казаха, че проблема е в "клинореда" или нещо такова, т.е. в "патрона" за паленето, тъй като ако се разклати ключа, колата пали.
    Някой може ли да ми каже, това нещо подлежи ли на ремонт, или се сменя, както и дали има имобилайзер колата, тъй като май това влияе на цената, както и къде може да се ремонтира и каква е "цифрата".
    Alfa 156 1.9 JTD 105
    Alfa 159 1.9 JTDm 150

Когато възникне проблема и дадеш контакт, без да въртиш на стартер, индикацията с ключето и надпис "code" на таблото изгасва ли?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

да. остават да светят само за маслото и акумулатора май беше. след палене и те гаснат. общо взето нищо нова не е светнало на таблото, и нищо по различно от досега не остава да свети преди палене.
      Alfa 156 1.9 JTD 105
      Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Залагам на четки на стартера.
        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Ако правилно са локализирали проблема, се касае за лош контакт, касаещ управляващата верига на стартера в контактния механизъм на ключа (клемореда).

Би могъл да се разглоби и почисти/юстира или да се замени с друг.
          Това е нещото, което се намира в основата на патрона на ключа и от него излизат няколко проводника:

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

именно това каза и момчето в сервиза. снощи след като пуснах темата ли се наложи да изляза, и колата отново направи проблема. запали, след като лико дръпнах ключа навън след като бях дал на контакт и завъртял стартера. явно наистина е клемореда. А сега, някаква идея, къде се ремонтира това нещо.
            забавих да кажа, че в сервиза направо ми заговориха за нов.
            Alfa 156 1.9 JTD 105
            Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Аз бих си сложил нов - като гледам и цената не е космическа...
              http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=21&subcat=119
              Освен това има и магазини, които продават по-евтино от АХМ...
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

колега това и аз го видях, но въпроса в случая е дали ще се наложи някакво човъркане покрай имобилайзера, което май ще стряска като цена. това ми е въпроса, ще се налата ли интервенция по имобилайзера
                Alfa 156 1.9 JTD 105
                Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от patro Покажи съобщение
                  колега това и аз го видях, но въпроса в случая е дали ще се наложи някакво човъркане покрай имобилайзера, което май ще стряска като цена. това ми е въпроса, ще се налата ли интервенция по имобилайзера
                  Щом при даване на контакт гасне индикацията "code", нямаш проблем с имобилайзера. А и той пък няма общо с клемореда.
                  Тъй че просто си смени клемореда.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Блaгодaря на всички. Ще сменям утре и ще видим
                    Alfa 156 1.9 JTD 105
                    Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

За сега нещата са добре. колата пали нормално. При монтажа имо някакъв пиниз, с наместването на клемореда, за да пасне както е бил стария, та има нужда от майстор.
                      Alfa 156 1.9 JTD 105
                      Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Working...
                      X